Договаряне

Почивка на остров Крит с полет от Варна

Почивка на остров Крит с...

Контакти
Контакти

На Картата
 

Сподели

Редактирана29.05.24 Обява № 94812 Разглеждания 10
 
Детайли 
Галерия 
Контакти 
Коментари 
Сподели 

1 СЕДМИЦА почивка на остров Крит с полет от Варна

 

Чартърен Полет от ВАРНА: 14.09; 21.09; 28.09;

 

 

1 Ден: Отпътуване от летище ВАРНА с директен полет за Хераклион. След кацане на остров Крит, посрещане от представител на фирмата - партньор, трансфер до хотела. Настаняване и свободно време за почивка в Крит. Нощувка.

 

 

2 Ден: Закуска в хотела / според избрания пакет. Свободно време за почивка, допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

Екскурзия Кносос - Ираклион: дворецът Кносос, магазин за традиционни продукти; историческия център, пазара и магазините в столицата Хераклион (Ираклион). Кносос е град със значителна важност в античността, който основно е бил населяван през Неолитния период до 5 век пр. Хр. Основната забележителност е Минойския дворец, построен на хълма Кефала, с лесен достъп до морето. Според митологията там е било седалището на мъдрия крал Минос. Двореца Кносос се свързва с мистични легенди като мита за Лабиринта, с Минотавъра и историята за Дедал и Икар. Разкопките на двореца са започнали още по времето на Сър Артур Еванс през 1800 г., когато са разкрити двореца и прилежащите му сгради, които са били център на кулутрата по време на Брозновата ера.

 

 

3 Ден: Закуска и свободно време за почивка и плаж или по желание допълнителни екскурзии. Нощувка.

Екскурзия "Спиналонга - Агиос Николаос": нтересна и лека обиколка на един от най-красивите крайбрежни райони на Крит. На традиционна лодка можете да се насладите на приятно плуване в морето и да посетите острова-крепост Спиналонга. Тук ще чуете удивителната история на това място и ще научите повече за укрепленията, които са създадени от венецианците през XVI век. Екскурзията продължава към курортния град Елунда, където можете да се отпуснете на плажа и ще имате възможност да обядвате в механата край морето. В крайбрежния град Агиос Николаос ще посетите критска фабрика за зехтин "Василакис". 

 

 

4 Ден: Закуска и свободно време за почивка на остров Крит или по желание допълнителни екскурзии. Нощувка.

Екскурзия "Ретимно - Превели":  включва посещение на основните забележителности в западната част на остров Крит. Разходка из венецианския град Ретимно и посещение на известния манастир Превели, където се съхранява Чудотворният кръст. Ждрелото Курталио и каньонът на Св. Антоний завладяват с тяхната красота. 

Ретимно е изключително романтичен град, където венецианските сгради съжителстват с турски къщи, а до православната катедрала се намира джамия! Следващата спирка е ждрелото Почос, което е потопено в зеленина. Следва посещение на ждрелото на Св. Антони - то е едно от най-красивите на Крит, но първата му част е достъпна за преминаване дори за начинаещи планинари и деца. Време за салужена почивка в механата Drimos, където ще опитате гръцки национални ястия. Тук ще се насладите на вкусен обяд и хубаво домашно вино. Програмата продължава с посещение на мъжкия манастир Превели. Тук се съхранява една от най-важните и почитани реликви на остров Крит - Светият чудотворен кръст. Той е подарен на манастира от ръководителя на Вселенската православна църква - Константинополския патриарх. Отпътуване към южния бряг на Крит.

Последната спирка е посещението на каньона Курталиоти, който местните наричат „Ждрелото на развяващите се платна“. В дъното на ждрелото, над водопада в скалите, се намира църквата "Св. Николай Курталиоцки". Изкачвайки се по мост, вие ще се окажете над чудесен водопад по пътя към автобуса.

 

5 Ден: Закуска и свободно време за почивка или по желание допълнителни екскурзии до съседни острови или до най- известните забележителности. Нощувка.

Целодневна екскурзия круиз до остров Санторини: отпътуване от пристанище Ираклион към остров Санторини, като по маршрута се посещават Антинио, Ия, Фира и Пиргос. Продължителност около 7 часа, с екскурзовод на английски или руски език.

 

 

6 Ден: Закуска и свободно време за почивка и плаж или по желание допълнителни екскурзии. Нощувка.

Традиционна критска вечер: посещение на традиционното село Карузана и възможност да се разходите из уличките му, да се запознаете с фолклорните гръцки и критски танци, които ще ви представят танцьорите, облечени в пъстри национални носии. Щоу- спектакъл на носии, по време на който ще бъдат представени най- важните събития в историята на остров Крит и в цялата Гърция. Възможност да опитате местните вина (включени в цената), както и истинската критска планинска кухня.

 

 

7 Ден: Закуска и свободно време за почивка и плаж или по желание допълнителни екскурзии. Нощувка.

Екскурзия "Ласити - пещерата на Зевс": отпътуване към подножието на Диктическата планина, в най-източната част на остров Крит - Ласити. Планините Дикта са най-красивите и най-зелени на острова. Проходът Сели впечатлява с естествената си дива красота, а пещерата на Зевс ще ви пренесе в езическите времена, защото именно тук се е родил бащата на Олимпийските богове. На пет минути от пещерата се намира и селото Психро, където живеят няколко поколения грънчари. В работилницата ще присъствате на майсторски клас за производство на керамика на грънчарско колело. На планинския проход Сели ще може да обядвате в дървена механа (обядът е включен в цената на екскурзията). Ще посетите фабрика за критски ножове "Сапунакис", където ще научите тайните на производството на стоманените шедьоври. Екскурзията завършва с посещение на древната византийска църква, където монахините пазят чудотворната икона на Дева Мария Кера Карди Отис. 

 

 

8 Ден: Закуска и освобождаване на стаите. Трансфер до летище Хераклион и чартърен полет от Крит за ВАРНА.

 

 

Пакетната цена е на човек, настанен в двойна стая в хотел Marirena 3* в стандартна стая на база закуска за дата 14.09.2024 г. с полет от Варна.

По програмата се предлагат и други хотели 4* и 5* и други тишове изхранване. За информация и резервации, свържете се с офиса на Ди Ес Турс:

 

 

 

Пакетната цена включва:

 - Самолетен билет Варна - Хераклион - Варна - директен полет на авиокомпания „Bulgaria Air” в икономична класа с включени пътнически и летищни такси (в размер на 90 евро) и багаж: 20 кг чекиран багаж + 8 кг ръчен;- Трансфери летище - хотел - летище в Крит;- 7 нощувки в хотел по избор на съответната база на изхранване;- Медицинска застраховка с покритие 10 000 Евро;- Обслужване от представител на партньорската фирма на туроператора.   
94812

Подобни обяви

Бързо.net Ви представя още обяви от тази категория:

Почивка в Шарм Ел Шейх с Директен Полет от ВАРНА
Договаряне
Самолетна Почивка в Египет: Шарм ел Шейх  Чартърен Полет от ВАРНА- 7 нощувки в Шарм Ел Шейх на All inclusive ;-...
29.05.2024
Няма Снимка
Договаряне
 Crédit à la consommationCrédit à la consommation : un crédit à la consommation rapide et en ligneCrédit à la consommation : un...
03.03.2024
Сол Марина Палас - Вашето място за почивка в Несебър
Договаряне
Насладете се на релаксираща ваканция в хотел Сол Марина Палас в Несебър. Хотелът се намира на първа линия, а...
19.08.2024

Съдържание за възрастни!

За да влезете в секция 'Запознанства' на Бързо.net трябва да сте навършили 18 години.

Ако сте над 18 години натиснете 'Над 18 съм', в противен случай натиснете 'Под 18 съм'.


 Над 18 Години Съм
 Под 18 Години Съм

Филтрирай Обяви по Област:

За да разгледаш обявите само от твоята област, избери от менюто по-долу:




Редактирай тази обява:

За да редактирате тази обява, моля въведете парола:

Обява # »   
Парола »   
   

Забравена парола?!? Възстановете я от тук.

Обяви по градове

Най-търсеното

Бързо.net не носи отговорност за съдържанието на обявите или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани в сайта обяви. Обяви съдържащи импулсни телефони, неотговарящи на условията на сайта ще бъдат изтривани без предупреждение! При злоупотреби в сайта, моля свържете се с нас от тук!
С използването на този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори